Get Pricing
Back to product page

Can radiant heating be installed on a pool deck?

1 min read · Updated Nov 2023

Radiant heating is permitted on pool decks, as long as it follows NEC 680.10 standards.

Please refer to page 4 on the Pursuant to NEC 680.10  Deck Area Heating code document, which states:

“Underground wiring shall not be permitted under the pool or within the area extending 1.5 m (5ft) horizontally from the inside wall of the pool unless this wiring is necessary to supply pool equipment permitted by this article. Where space limitations prevent wiring from being routed a distance 1.5 m (5ft) or more from the pool, such wiring shall be permitted where installed in complete raceway systems of rigid metal conduit, intermediate metal conduit, or a nonmetallic race way system. All metal conduit shall be corrosion resistant and suitable for the location. The minimum cover depth shall be as given in Table 680.10.”

 

Pool deck chart

(National Electrical Code, 2008).

 

Pool deck layout

Quoted Layout Example

 

Choose your product

Quoting Tools: instant, accurate, flexible

Warmup offers an extensive range of electric floor systems compatible with all floor types, rooms and projects.

ⓘ Enter your first name.
ⓘ Enter your last name.
ⓘ Enter your phone number.
ⓘ Enter your postal code.
ⓘ Please enter a valid email address.
ⓘ Select at least one option.
Select a file or move here
Scroll to Top